piątek, 6 maja 2011

Mleczna makumba


Oto krótki, prosty przepis na mleko zawierające THC (najbardziej ceniony, leczniczy składnik konopi). Przyrządzone w ten sposób mleko może zostać wykorzystane do innych wypieków lub np. do przyrządzenia kakao.
Potrzebne składniki:
· Mleko 3,2% tłuszczu 1 litr
· Marihuana (ok. 3-10 gram kwiatostanów żeńskich lub większe ilości liści, idealną ilość dla siebie dobieramy na podstawie prób)
· Pół kostki masła lub margaryny
Trudno określić potrzebną ilość suszu, wszystko zależy od jego mocy, oraz Twojej podatności na aktywne składniki konopi. Działanie spożytych składników aktywnych ujawni się po około godzinie, dlatego dobrze jest za pierwszym razem nie przesadzać z ilością i pić w porcjach, aby móc zaobserwować, jaka dawka będzie idealna.
Sposób przyrządzenia:
· Susz konopny należy przegotować w wodzie, aby oczyścić go ze wszelkich zanieczyszczeń i nadmiaru chlorofilu (bez obawy THC nie rozpuszcza się w wodzie!)
· Następnie odcedzony susz zalewamy w garnku mlekiem
· Dodajemy masło (pól lub ćwierć kostki) i gotujemy na małym ogniu ciągle mieszając przez 30 minut.
· Następnie nieco przestudzić i odcedzić mleko, które już jest gotowe do spożycia lub dalszego przetworzenia.
Nie zapominaj o ciągłym mieszaniu, w przeciwnym razie możesz mieć trochę więcej sprzątania niż przypuszczałeś/aś!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz